Wat is mediation?

Als u en uw partner besluiten om te scheiden, heeft u de mogelijkheid om via mediation samen afspraken te maken over de gevolgen van de scheiding. Bij mediation wordt u beiden begeleid door één advocaat-scheidingsmediator. Deze advocaat-scheidingsmediator waakt over de belangen en juridische posities van beide partijen. De advocaat-scheidingsmediator is dan ook strikt neutraal en onafhankelijk.

Mediation is ook mogelijk als geen scheiding aan de orde is, maar bijvoorbeeld een conflict over alimentatie, omgang, verdeling van gemeenschappelijke zaken, afwikkeling van huwelijkse voorwaarden et cetera.

Het enige dat wij van u vragen is bereidheid om er samen met uw partner uit te komen, en om met elkaar aan tafel te zitten.

Bij mediation werkt de scheidingsmediator samen met u naar een voor u beiden aanvaardbare oplossing van het conflict. De afspraken worden vastgelegd in een convenant, dat –indien nodig- door ons bij de rechtbank wordt ingediend.

Mediation is bijna altijd sneller, goedkoper en vriendelijker dan een procedure waarbij u tegen over elkaar staat. Als de mediation slaagt, verloopt de procedure bovendien vrijwel altijd schriftelijk, u hoeft dan niet voor de rechter te verschijnen.

Wat zijn de kosten?

Mediation kost doorgaans minder dan alleen scheiden. Wanneer uw inkomen onder de toevoegingsgrens valt en uw vermogen niet meer bedraagt dan het door de Raad voor Rechtsbijstand vrijgestelde vermogen, kunt u in aanmerking komen voor gefinancierde rechtshulp.

Als dat het geval is, betaalt u de advocaat niet het uurtarief, maar een door de Raad voor Rechtsbijstand vastgestelde eigen bijdrage. De hoogte van deze bijdrage is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen.
Komt een van u niet in aanmerking voor gefinancierde rechtshulp, dan wordt voor hem of haar slechts de helft van het uurtarief in rekening gebracht.

Meer informatie over mediation vindt u op de volgende websites:

Meer weten?

Neem nu geheel vrijblijvend contact op met een van de gespecialiseerde advocaten echtscheidingsmediators. Ons kantoor is bereikbaar van 09:00 tot 17:30 uur via telefoonnummer 078 – 630 0000. Wij kunnen u ook terugbellen; vul hiervoor het formulier in aan de rechterzijde van deze pagina. We zijn per e-mail bereikbaar op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Wij bellen u binnen 30 minuten terug!

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

You'll need to setup your Site key in order to use reCAPTCHA.

Mr. Menno Bos

Ik ben u graag van dienst!

E-mail:
m.bos@dekoningechtscheidingen.nl

Telefoon:
078 - 630 0000

Onze familierecht advocaten

logo


vfas logo

Ga naar boven
JSN Blank template designed by JoomlaShine.com